Archief

'Motie tegen islamitische basisschool is niet uitvoerbaar'

De lokale partijen in de Westlandse gemeenteraad gaan 'tot het gaatje' in hun verzet tegen de komst van een islamitische school in deze gemeente.

Westland Verstandig, LPF en GemeenteBelang Westland spraken zich dinsdagavond in een motie uit tegen het verlenen van medewerking aan de komst van een vestiging van schoolorganisatie Yunus Emre. De drie hebben weliswaar een meerderheid in de raad, maar hun verzoek is inmiddels niet meer uitvoerbaar.

Het college van B en W moet zich schikken naar het hoogste gezag in ons land (De Kroon) dat onlangs eerdere besluiten van de Westlandse gemeenteraad heeft vernietigd. Wethouder Ben van der Stee: “Wij gaan in het college op 21 december het huisvestigingsprogramma van scholen vaststellen en wij moeten dan binnen vier weken gaan kijken naar een locatie voor die school".

Tijdens de behandeling van de motie stelden andere partijen in de gemeenteraad vast, dat het puur gaat om het volharden van de lokale partijen in hun vertragingstactiek. "De motie is simpelweg niet uitvoerbaar", stelde Benjamin Hofland (D66). Jenny Vermeer van het CDA zei het ergerlijk te vinden dat Westland inmiddels gezien wordt als een gemeente die niet volgens de huidige wetgeving wil handelen.

Zowel Arij de Bloeme (ChristenUnie-SGP) als Nico de Gier (PvdA) en Ulbe Spaanse (GroenLinks) spraken van een volgende stap in de vertragingstactiek. "Westland slaat een modderfiguur in heel Nederland. Kiezer, laat u niet in de luren leggen", betoogde Spaans).

Categorieen:
Nieuws Politiek Westland