Archief
Justin Manders

Justin Manders

Ilona Rozenboom wordt directeur Westland Cultuurweb

Ilona Rozenboom wordt per 1 februari de nieuwe directeur-bestuurder van Westland Cultuurweb.

Zij is daarmee de opvolger van Jeroen Kunstman, die zijn afscheid in oktober had aangekondigd. Ilona Rozenboom is al zeven jaar werkzaam voor Westland Cultuurweb, de laatste jaren als programmaleider educatie en lid van het management.

Steffie Michels, voorzitter van de raad van toezicht, zegt: "Na een intensieve sollicitatieprocedure waarbij zowel externe als interne kandidaten konden reageren, hebben we vol overtuiging voor Ilona gekozen. Met haar inhoudelijke kwaliteiten en haar strategische kracht is zij de ideale nieuwe directeur. Ze is een geboren en getogen Westlander en kent het Westlandse culturele en educatieve veld goed."
Naast haar werk bij Cultuurweb heeft zij de afgelopen jaren bij diverse culturele instellingen in Zuid-Holland projecten geleid.

Rozenboom, opgeleid als onderwijswetenschapper, heeft aan het roer gestaan van de versterking van cultuureducatie in het Westlandse onderwijs. Ze ontwikkelde een groot aantal projecten, waarmee elke Westlandse school nu de kans krijgt om cultuureducatie in het onderwijs te integreren. "Die rol nu ook in de buitenschoolse educatie, het culturele veld en zorg & welzijn mogen vervullen, vind ik een ongelooflijke eer en uitdaging", aldus Rozenboom.

Categorieen:
Nieuws Cultuur Westland