Archief
Ingestuurde foto

Ingestuurde foto

Politie zoekt slachtoffers van 'chocoladeschieters'

De politie zoekt de slachtoffers van een groep jongens die in Westland mensen heeft beschoten met een chocoladevla-achtige substantie.

De politie heeft twee aangiftes en vijf meldingen gekregen over de beschietingen. De zaak kwam aan het rollen toen een moeder het relaas van haar dochter op Facebook zette, met een foto van de besmeurde jas.

Zij spreekt van drie jongens die in de nacht van vrijdag op zaterdag rond 01.00 uur keihard over de Opstalweg in Naaldwijk vanaf de Geestweg bijna haar fietsende dochter aanreden. De jongens reden langs en spoten troep over haar met een waterpistool. "Geen idee met wat voor spul, maar ze zat helemaal onder", aldus de moeder. Zij dacht aan ijs, de politie denkt aan chocoladevla. Het meisje werd volgens de moeder uitgescholden voor 'hoer'. Zij heeft er er melding van gemaakt. "Mijn doel is dat die jongens worden aangesproken en dat de lol er voor hen af is", aldus de moeder.

Onder haar bericht kwamen veel reacties binnen van vergelijkbare gevallen. Daardoor denkt de politie dat het meer is gebeurd. Ze roepen deze mensen op zich te melden en ook getuigen zijn welkom. Zij kunnen bellen met de politie op nummer 0900-8844.