Archief

Middenberm in Grote Achterweg bij tweede toegang tot Prinsenbos

Een oeverzwaluwwand, een looppad met voetgangersbrug, extra water dat in verbinding staat met de bestaande plas in het Prinsenbos, een speelbos van 1.100 m2 naast het nieuwe scoutinggebouw en een middenberm in de Grote Achterweg.

Dat zijn de opvallendste kenmerken van het uitbreidingsplan Prinsenbos, waarvan het ontwerpbestemmingsplan door het college van B en W van Westland ter inzage is gelegd.

Direct ten westen van recreatiegebied Prinsenbos aan de Grote Achterweg in Naaldwijk lag een NAM-terrein, dat deels in gebruik werd voor de winning van aardolie. De afgelopen jaren is een groot deel van het terrein gesaneerd en overgedragen aan de gemeente. Die gaat op die plek het recreatiegebied uitbreiden. De NAM blijft aanwezig op een klein terrein bij de Grote Achterweg.

Aan de noordwestzijde van het recreatieterrein komt onder meer een oeverzwaluwwand, een looppad met voetgangersbrug, water (in verbinding met de bestaande sloot daar en de plas Prinsenbos) en diverse bomen en overig groen. Aan de zuidwestzijde komt groen en het nieuwe clubhuis voor Scouting Naaldwijk, waarin ook buitenschoolse opvang komt. Het scoutinggebouw wordt uitgevoerd in hout en voorzien van een groen dak en zonnepanelen. Bij het gebouw komt een speelveld van zo’n 600 m2 en een speelbos van 1.100 m2.

De aansluiting op de Grote Achterweg wordt volgens het college verkeersveilig met een drempel uitgevoerd en in de Grote Achterweg komt een middenberm. Bovendien komt er een oversteekplaats voor fietsers met een stopplaats in het midden van de weg. Aan deze kant van het Prinsenbos komen ook 26 openbare (groene) parkeerplaatsen, terwijl op het terrein van de scouting ook nog 4 parkeerplaatsen komen.