Archief
WOS

WOS

Maassluis overweegt totale vervanging kademuur tussen de Wateringse Sluis en de Zure Vischsteeg

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Maassluis vindt dat er te veel risico's zitten aan herstel en overweegt nu totale vervanging van de kademuur tussen de Wateringse Sluis en de Zure Vischsteeg.

Het stuk kademuur is onderdeel van het project Kademuur Haven. In 2019 heeft het college besloten de kademuur niet in zijn geheel te vervangen maar de kademuur duurzaam te herstellen. Dat betekende het volledige vervangen van de in slechte staat verkerende houten fundering door een nieuwe fundering. Hierdoor zou de kademuur in zijn geheel kunnen blijven staan en zouden alle goede delen worden hergebruikt.

In 2020 en 2021 zijn de benodigde onderzoeken verricht is het ontwerp uitgewerkt. Het uitgewerkte ontwerp is volgens de onderzoekers uitvoerbaar, maar tegen aanzienlijke risico' s en kosten. Vanwege de aanwezige risico's en de hoge investeringskosten heeft het college van B en W besloten om in afwijking van het besluit van 2019 niet meer alleen vast te houden aan het huidige ontwerp om de kademuur duurzaam te herstellen maar ook een totale vervanging te overwegen. Het college schrijft dat aan de Maassluise gemeenteraad.

Als het aan het college ligt, komt er een bouwteam en gaat de gemeente dit complexe project gezamenlijk met een aannemer verder uitwerken. Uiteindelijk zal dit leiden tot een plan met hopelijk beheersbare risico's. Het uitgewerkte plan inclusief de financiële consequenties wordt als het af is aan de raad voorgelegd ter besluitvorming.

Categorieen:
Nieuws Maassluis Politiek