WOS - Marco Streefland

Excelsior Maassluis onderuit in Hardenberg

Excelsior Maassluis heeft het inhaalduel tegen HHC Hardenberg verloren. De Maassluizers liepen ondanks de vele kansen een 1-0 nederlaag op.

In de directe confrontatie tussen de twee middenmoters in de tweede divisie kreeg Excelsior de meeste kansen. Maar kreeg de bal niet in het doel. Vooral het defensieve spel van HHC speelde Excelsior parten. De nederlaag betekent dat Hardenberg drie punten uitloopt op de ploeg uit Maassluis.

Westland Cup: Westlandia zonder moeite langs Verburch, ook Maasdijk door

De zaterdagploeg van Westlandia heeft zonder veel inspanning de kwartfinale van de Westland Cup bereikt. Verburch werd al in de eerste helft met drie doelpunten aan de kant geschoven. Yordi van Beek scoorde twee keer en vlak voor rust bepaalde Lars van den Berg via een strafschop de eindstand op 3-0. De volgende tegenstander voor de Naaldwijkers is FC ’s-Gravenzande.

In het andere duel heeft Maasdijk met een 1-3 overwinning zich ten koste van Lyra voor de volgende ronde geplaatst. Lyra kwam op voorsprong, maar speelde slordig en gaf veel kansen weg. Hierdoor kon Maasdijk het duel naar zich toetrekken. In de kwartfinale wacht een wedstrijd tegen de zondagploeg van Westlandia.

HHC Hardenberg - Excelsior Maassluis 1-0 (0-0)