Archief
WOS

WOS

Sobere Sintviering op basisscholen

Hoewel ouders op basisscholen nu even niet welkom zijn in verband met de aangescherpte maatregelen, mocht Sint gelukkig wel langskomen.

Maar: het bezoek van de goedheiligman verliep een stuk soberder dan andere jaren. Geen strooigoed op de grond, geen geknuffel met Pieten en geen handjes geven. Op de Driekleur in 's-Gravenzande zat Sint al klaar in de gymzaal. Om de beurt konden klassen dan langskomen om hem, op gepaste afstand, te begroeten.

"We willen voor de kinderen zo normaal mogelijk Sinterklaas vieren", vertelt directeur Erik de Jong. "We doen dat zonder ouders in de school. En we hebben goed geventileerd, er staat een deur open. Daar merkt niemand iets van."

Op veel andere scholen kon Sint ook niet langs de klassen, maar kwamen de klassen langs hem. Zo konden de kinderen van de Andreashof in Kwintsheul langs de Sint lopen. "Het vraagt om wat improvisatie, we moesten wel wat plannen bijstellen", vertellen ze daar. Het Galjoen in Den Hoorn had op het podium een bed opgemaakt waar Sint kon slapen. Eén voor één gingen de klassen daar donderdag bij hem langs. "Het was nog steeds een superfeest", vertellen ze daar. "De kinderen waren net zo blij als elk jaar."

Bij de Nieuwe Weg in Poeldijk hield Sint wel héél veel afstand van de kinderen. Daar zwaaide hij ze toe vanaf het dak. Kinderen konden terugzwaaien vanaf vlakken op het schoolplein. Dat de leerlingen geen handjes mochten schudden was geen probleem. "De kinderen hebben ervan genoten."