Archief
WOS

WOS

Rijbewijs verlengen nu ook digitaal mogelijk in Westland

Inwoners van Westland kunnen vanaf deze maand hun rijbewijs nu ook digitaal verlengen. Ook is het mogelijk om je rijbewijs met een extra categorie uit te breiden.

De aanvraag om het rijbewijs te verlengen kan via de website van de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW). Het document kan na twee werkdagen zonder afspraak bij de gemeente worden opgehaald.

Voor de digitale aanvraag moet je eerst naar een erkende fotograaf zijn geweest. Vervolgens stuurt de fotograaf de pasfoto en handtekening naar RDW. Zodra die de foto heeft goedgekeurd, ontvangt de aanvrager een mailtje waarmee het online verlengen kan worden aangevraagd. Na ontvangst van de mail vindt er een identiteitscheck plaats. Dat kan via de DigiD-app.

Ook mensen die een keuring moeten laten doen (75-plussers of vanwege medische redenen) kunnen digitaal een rijbewijs aanvragen. Voordat ze de aanvraag doen, moeten ze gekeurd zijn. Dat is hetzelfde als wanneer ze zouden verlengen bij de balie. De resultaten van die keuring worden doorgegeven in het systeem van de gemeente om de uitgifte van het rijbewijs af te handelen.

In Hoek van Holland en Maassluis was het al langer mogelijk om online je rijbewijs te verlengen. Inwoners Midden-Delfland moeten nog even geduld hebben, het is nog niet bekend of en wanneer het digitaal verlengen daar wordt ingevoerd.

Categorieen:
Nieuws Algemeen Westland