Archief
Gemeente Rotterdam

Hoekse Brinkplein moet half april vergroot en vergroend zijn

Over een goede vier maanden, in het begin van de lente, moeten de Hoekenezen van een vergroot en vergroend Brinkplein kunnen gaan genieten.

Dat is donderdagavond aangekondigd in een themavergadering van de Hoekse gebiedscommissie. Het Brinkplein is binnen de gemeente Rotterdam één van de achttien projecten binnen het programma 'Wijkverrijkers'. Voor het vergroenen van dit plein is 300.000 euro beschikbaar.

De beoogde vergroting van het plein wordt bereikt door het aangrenzende gedeelte van de Rietdijkstraat er helemaal bij te betrekken. Autoverkeer moet dan niet meer mogelijk zijn, behalve in verband met de bevoorrading van de aanliggende bedrijven, tussen 0.800 en 11.00 uur.

Basis van het plein wordt een 'groen tapijt' van blauwgras en veldbies, met kleurige accenten door narcissen, distels en pimpernellen. Verder komen er bomen, tot een hoogte van maximaal 3,5 meter, te weten meerstammige dennen en kersenboompjes.

Dit wijkverrijker-project loopt vooruit op het masterplan dat voor het Brinkplein in ontwikkeling is. De feestelijke start van de uitvoering is medio februari voorzien, want het project zou in acht weken gereed moeten zijn. Over twee weken hoopt de gebiedscommissie een advies te kunnen vaststellen.