Archief
WOS

Geen druk meer op Westland voor extra sociale huurwoningen

Van de gemeente Westland wordt niet langer gevraagd dat zij extra sociale huurwoningen bouwt, om daarmee binnen de regionale woningmarktafspraken te blijven.

Dat is de uitkomst van overleg tussen de samenwerkende gemeenten en met de provincie, Sociale Verhuur Haaglanden en huurdersorganisaties. Wethouder Ben van der Stee stuurt nog voor de komende raadsvergadering een brief naar de gemeenteraad met de gewijzigde tekst van het akkoord.

Raadsleden hadden de wethouder gevraagd de afspraken niet te ondertekenen vóór de raadsvergadering van komende dinsdag 7 december. Van der Stee is daarna in overleg gegaan met zijn collega's van de tien samenwerkende gemeenten en heeft hen gezegd dat hij wel wil blijven samenwerken, maar niet meer dan de 1800 voorgenomen sociale huurwoningen wil bouwen. Hij heeft toen een tekstvoorstel gedaan om de afspraken over meer sociale huurwoningen aan te passen. "De afspraken leiden nu niet meer tot een hogere opgave, we hoeven alleen nog die 1800 te doen", aldus de wethouder.

Drie raadsfracties hadden al aangekondigd met moties te komen als de afspraken om meer sociale huurwoningen zouden vragen. Dat gebeurt nu dus niet. Dinsdag wordt het in de raad besproken en een week daarna zou het college van burgemeester en wethouders de aangepaste woningafspraken kunnen ondertekenen.

Categorieen:
Nieuws Politiek Westland