Ruud de Jong

Excelsior Maassluis verslaat Westlandia in doelpuntrijke bekerderby

Excelsior Maassluis heeft vanavond ten koste van streekgenoot Westlandia de tweede ronde van de landelijke KNVB-beker bereikt.

Op sportpark De Hoge Bomen in Naaldwijk was de tweededivisionist uit Maassluis met liefst 2-5 te sterk voor de Westlandse ploeg. De meeste doelpunten vielen in de tweede helft.

Excelsior opende de score na een klein kwartier spelen. Nadat een Excelsior-speler in het strafschopgebied van Westlandia onderuit was gehaald, mocht Gabri Urbanus vanaf elf meter aanleggen. De 21-jarige verdediger schoot de penalty snoeihard binnen. In de 39ste minuut verdubbelde Omar el Baad de score, na een perfect uitgespeelde aanval. 0-2 bleek ook de ruststand.

In de tweede helft was de eerste grote kans voor Westlandia, maar het schot van Melvin Vissers belandde een meter over het doel. Excelsior Maassluis kwam daarna wel tot scoren. Een vrije trap van Urbanus belandde na iets meer dan een uur spelen via de muur in het doel en daarmee stond het alweer 0-3. Tien minuten voor tijd leek de wedstrijd definitief in het slot, nadat Darwin Heuvelman de vierde Maassluise treffer binnenkopte.

In de slotfase werd het echter nog spannend. Niet lang na de 0-4 zorgde Desley Bransen voor de eerste tegentreffer en Giovanni van Ree zette na 84 minuten spelen zelfs de 2-4 op het scorebord. Daarmee leek Westlandia terug in de wedstrijd.

De Westlandse hoop op een goed resultaat werd amper twee minuten later echter resoluut de kop ingedrukt. Uit een counter viel de 2-5 (doelpuntenmaker Kaylan Muis) en daarmee was de wedstrijd definitief gespeeld.