Archief
WOS

WOS

Weinig schot in verkeersveiliger Poeldijk

Na tussenkomst van de raadscommissie Ruimte is er eindelijk een reactie op de petitie voor een verkeersveiliger Poeldijk, maar actie lijkt nog ver weg.

Initiatiefnemers Cees de Brabander en Peter van Leeuwen zijn niet erg blij met de reactie van wethouder Pieter Varekamp. Die schrijft dat eventuele aanpassingen aan de ene weg invloed hebben op andere wegen en dat er daarom geen gemakkelijke oplossing voor de verkeerssituatie is. Eventuele maatregelen kunnen ook effect hebben op de 'gehele' leefbaarheid van het dorp. Daarom komt er een projectgroep die oplossingen gaat onderzoeken voor de onveilige situaties. In de brief staan ook een paar oplossingen voor de korte termijn, maar daar heeft Van Leeuwen niet veel vertrouwen in.

De indieners willen het liefst een rondweg-route voor het doorgaand verkeer, éénrichtingsverkeer op de Jan Barendselaan en op de Rijsenburgerweg en een autovrij gebied in de Voorstraat rondom het pleintje. Hun petitie voor een verkeersveiliger Poeldijk is 370 keer ondertekend en al op 13 augustus aangeboden aan de wethouder. Die beloofde toen in september met een reactie te komen. Die kwam er pas na tussenkomst van de raadscommissie Ruimte.

Van Leeuwen vindt de reactie mager en is van plan nu elke maand contact op te nemen met de gemeente om een vinger aan de pols te houden. Ook wil hij graag weten wie er in de projectgroep zitten en wie hij op de voortgang kan aanspreken.

Peter van Leeuwen vertelt bij Maarten in de Middag meer over de gang van zaken rondom de plannen