Archief
Archief WOS

Snijders krijgt motie van treurnis om bomen

Wethouder Snijders heeft van oppositiepartijen in de gemeenteraad een motie van treurnis gekregen voor zijn bomenbeleid.

In de gemeente Westland is volgens de wethouder te weinig ruimte om nog bijna 1800 bomen te planten. Dat zei hij in antwoord op vragen uit de raad. D66 noemde hem 'kampioen kappen'. Deze partij mist het 'groene vuur' bij de wethouder om te zorgen dat de bomen er gaan komen. Daarop kwam een motie van treurnis van D66 mede namens PvdA, GroenLinks en Westland Verstandig. De motie kreeg geen meerderheid, omdat de coalitiepartijen CDA, LPF, ChristenUnie-SGP en VVD tegen stemden. GemeenteBelang Westland stemde in met de motie, omdat deze partij de antwoorden van de wethouder te zwak vond.

Snijders bood zijn excuses aan voor het te weinig terugplanten tijdens een door D66 aangevraagd debat over het bomenbeleid. In de gemeente is het beleid dat voor iedere gekapte boom er twee terug moeten komen. In antwoord op vragen van de partij had de wethouder gezegd dat hij dat niet ging doen en dat kwaliteit voor kwantiteit gaat. Nu zei hij dat dit geen wijziging van beleid is, maar dat de ondergrond te druk is om genoeg bomen te plaatsen. "Dat was tijdens de vorige collegeperiode dan toch ook zo, of heeft de toenmalige wethouder het laatste plekje ingepikt?", vroeg Benjamin Hofland van D66.

Na kritische vragen van D66, maar ook van Westland Verstandig, PvdA en GroenLinks zei de wethouder dat hij intern gaat kijken welke plekken er toch nog te vinden zijn om bomen te planten. Hij wil binnen een maand de uitslag daarvan delen met de raad. Hij herhaalde in zijn betoog diverse malen dat er niet genoeg ruimte is binnen de gemeente om alle gekapte bomen te compenseren, maar dat hij zijn best gaat doen een deel van de achterstand in te lopen.

Benjamin Hofland vertelt bij Maarten in de Middag over de teleurstellende antwoorden van wethouder Snijders

Categorieen:
Nieuws Politiek Westland