Archief
WOS

Zeven inwoners Midden-Delfland gedecoreerd

In Midden-Delfland zijn in het kader van de jaarlijkse lintjesregen vandaag zeven inwoners onderscheiden.

Burgemeester Arnoud Rodenburg ging met de auto langs bij de inwoners om hen de versierselen uit te reiken. Een aantal van hen werden telefonisch gefeliciteerd. Vier inwoners werden benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau en één inwoner tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Verder werd één inwoner gedecoreerd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau en één tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw.

Tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw is benoemd:
Jack Pronk uit Schipluiden. Hij is wetenschapper en hoogleraar Industriële Microbiologie aan de Technische Universiteit Delft. Als wetenschappelijk directeur van het Kluyver Centre for Genomics gaf hij samen met collega’s van andere universiteiten het Nederlandse biotechnologische kennisklimaat vorm. Pronk is één van de grondleggers van de ontwikkeling van gisten als productieorganismen. Door deze uitvinding kunnen op een duurzame en slimme manier producten als antibiotica en bio-ethanol worden gemaakt. Zijn wetenschappelijk werk is bekroond met vele nationale en internationale prijzen en onderscheidingen.

Tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau is benoemd:
Jan de Goede uit Den Hoorn. Hij levert al 40 jaar een grote bijdrage aan ontwikkelingen op het terrein van fiscaal recht, zowel binnen als ver buiten onze landsgrenzen. Dit doet hij via non-profitorganisatie IBFD. Hij geeft onder andere voorlichting en onderwijs aan de internationale fiscale gemeenschap en via universiteiten aan studenten wereldwijd over de laatste ontwikkelingen op het gebied van belastingrecht. Daarnaast zet hij zich in zijn eigen dorp in voor de geestelijke gezondheid van geloofsgenoten. Hij is lid van het kerkbestuur van zijn parochie Onze-Lieve-Vrouw van Sion. Ook is hij al vele jaren voorzitter van de Commissie Pastoraat in Zorginstellingen in Delft en omstreken en was hij lid van de Diocesane Raad van het Bisdom Rotterdam. Sinds 2014 is De Goede lid van de buurtpreventie in Den Hoorn.

Jan de Goede en zijn vrouw Annemiek. WOS

Tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau is benoemd:
John van Os uit Den Hoorn is werkzaam als dierverzorger bij Diergaarde Blijdorp. Daarnaast is hij op vrjiwillige basis sinds 1996 organisator van Dreamnight at the Zoo. Dit evenement, met inmiddels meer dan 1.000 bezoekers, biedt chronisch zieke en gehandicapte kinderen een unieke avond in de dierentuin.

Tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau zijn benoemd:
Peter van Adrichem uit Schipluiden is zeer actief op cultureel gebied. Zo was hij één van de drijvende krachten achter Disco Freestone, Zomerfeest Schipluiden, Stichting Evenementen Midden-Delfland, zangverenigingen St. Michaël en Vivace, en huiskamerfestival Cult Royale. Hij wordt in het bijzonder geroemd om zijn kennis van productie en techniek.

Peter van Adrichem en zijn gezin. WOS

Wilbert Harteveld uit Den Hoorn was van 1984 tot 1990 en sinds 2004 opnieuw actief als vrijwilliger en bestuurslid bij CJV 't Zoldertje, de jongerenvereniging van de Protestantse gemeente 't Woudt - Den Hoorn. Hij geeft onder meer leiding aan de hobbyclub, coördineert de oud papieractie en is lid van de bouwcommissie. Sinds 1994 organiseert hij de sponsorwerving voor Protestantse Kerk 't Woudt - Den Hoorn. Ook houdt hij zich bezig met het onderhoud van de kerk. Verder is Harteveld scheidsrechter bij volleybalvereniging VVV Delta in Den Hoorn.

Wilbert Harteveld is Lid in de Orde van Oranje-Nassau. WOS

Henk Hensen uit Maasland was tot zijn pensionering in 1990 werkzaam als loods in de Rotterdamse haven. Hier droeg hij bij aan de aanscherping van de veiligheidseisen in de maritieme wereld. Hij schreef onder andere het boek Tug use in Port, a practical guide. Deze gids wordt gebruikt door loodsen wereldwijd. Sinds 1995 is Henk schipper en mentor bij veer-/rondvaartboot De Kwakel in Maasland. Daarnaast verzorgt hij rondleidingen in het Nationaal Sleepvaart Museum in Maassluis.

Henk Hensen en zijn vrouw. WOS

Jaap Renaud uit Schipluiden is bij allerlei verenigingen in zijn woonplaats actief, in het bijzonder Disco Freestone, Zomerfeest Schipluiden, V.V. Schipluiden, Ondernemersvereniging Schipluiden, Ondernemers Federatie Midden-Delfland en Stichting Sporthal Keenenburg. Renaud was een van de initiatiefnemers achter de oprichting van de sporthal.