Archief
WOS

WOS

Paardencoach start geldinzameling voor buitenbak

Maya de Hoog uit 's-Gravenzande is paardencoach. Zij begeleidt kinderen met een 'rugzakje' en kan dat nu onvoldoende doen.

Spelenderwijs wordt er een laagdrempelige vorm van hulpverlening gegeven. De vraag naar deze vorm van coaching wordt steeds groter. Maar omdat de buitenbak nu te onveilig is, moet Maya vaak 'nee' verkopen. Met een crowdfunding wil ze een veilige buitenbak realiseren. "We hebben een prachtige buitenbak met een lage omheining en dat is onverantwoord voor de kinderen", legt de 's-Gravenzandse uit.

Het aanpassen van de omheining is een kostbare investering. "We hebben een aantal offertes opgevraagd. Het ligt allemaal rond 15.000 euro", vertelt De Hoog. De eindstreep is nog lang niet inzicht. Tot nu toe is er 2.500 euro opgehaald.

Volgens de paardencoach is het belangrijk dat de buitenbak snel wordt aangepast: "Er is veel vraag naar paardencoaching. Het zijn kinderen met problemen thuis en met zichzelf. Ik wil die kinderen niet op een wachtlijst zetten. Ze willen nu aandacht. De ouders zijn vaak ten einde raad."
Wie een donatie wil doen, kan terecht op deze website.