Archief

Nieuwe afspraken tussen Arcade en huurders

Woningcorporatie Arcade en de Vereniging voor Arcadehuurders (VvA) hebben een nieuwe samenwerkingsovereenkomst.

Er zijn afspraken gemaakt over het informatie-, advies- en instemmingrecht en de manier waarop Arcade en de VvA met elkaar samenwerken. Arcade is de grootste verhuurder in Westland met woningen in Ter Heijde, Monster, ’s-Gravenzande, Heenweg, Poeldijk, Naaldwijk, De Lier en Honselersdijk . Ook is de corporatie actief in Den Haag. Arcade verhuurt meer dan 10.000 eengezinswoningen, appartementen en bedrijfsruimtes. Door de groei van de corporatie was vernieuwing van de uit 2012 stammende overeenkomst wenselijk.

Volgens directeur René Lemson hebben de wijzigingen in de nieuwe Woningwet nu een formele plek in de relatie met de VvA. "De beleidsonderwerpen zijn gespecificeerd en duidelijker vastgelegd waardoor de VvA ons beter kan adviseren. Ook is de rol van de VvA in het proces van het maken van prestatieafspraken met zowel gemeente Westland als gemeente Den Haag vastgelegd."

De VvA is de belangrijkste gesprekspartner namens de huurders van Arcade. Voorzitter Thea Dijkman: "Natuurlijk is goed betaalbare en duurzame huisvesting belangrijk. Ook de VvA wil dat er voldoende nieuwbouwwoningen worden toegevoegd, zodat huurders die wij vertegenwoordigen een keuze krijgen in waar ze gaan wonen. Met deze overeenkomst gaan wij er niet alleen vanuit als huurdersvereniging een goede bijdrage te kunnen leveren aan het beleid van Arcade, maar ook samen met Arcade op te trekken in het realiseren van de afspraken in beide gemeenten."

Categorieen:
Nieuws Algemeen Westland