Archief
WOS

WOS

Kinderopvang Zon! klaar voor heropening

Kinderopvang Zon! in Den Hoorn is klaar om aanstaande maandag weer open te gaan voor alle kinderen.

Afgelopen tijd mocht de buitenschoolse opvang alleen open voor kinderen van ouders met essentiële beroepen en kinderen met een moeilijke thuissituatie. Het demissionaire kabinet maakte deze week bekend dat de opvang weer open mag, met dezelfde regels die gelden voor de basisscholen. Bij een besmetting moet een hele groep bijvoorbeeld in quarantaine.

Locatiedirecteur Saskia Bodde is blij dat de opvang weer op aangepaste manier open mag. "We hebben aanpassingen gedaan in onze groepen kinderen, om rekening te houden met de schoolbubbels", vertelt ze. Dat houdt in dat kinderen van verschillende scholen apart eten. "Omdat wij zo veel buiten zijn, kunnen de kinderen buiten wel mengen. En we gaan alle activiteiten die we normaal binnen doen, nu buiten doen."

Vriendenboekje

Twee meiden die regelmatig bij de opvang zijn, Yenthe en Kirsten, zijn ook blij dan Zon! weer open mag. Zij hebben een vriendenboekje ontworpen en dat heeft de kinderopvang uitgebracht. Kirsten vindt de vriendenboekjes uit de winkel maar saai. "Er staan geen leuke dingen in die je met je vrienden kunt doen." Dat kan in het boekje van de meiden wel. "Zoals kikkers vangen en die weer vrijlaten."

Van elk vriendenboekje dat wordt verkocht gaat er ook twee euro naar het goede doel. "Wij mochten zelf het goede doel bepalen", vertelt Yenthe. "En we hebben het asiel gekozen."