Archief
WOS

WOS

Voormalig restaurant De Scheepswerf wordt woning

Er zijn plannen om het voormalige restaurant De Scheepswerf aan de Zwethkade Zuid in Den Hoorn om te bouwen tot woonhuis.

Dat blijkt uit het nieuwe bestemmingsplan dat op dit moment ter inzage ligt. Momenteel is de bestemming op de gronden 'horeca', maar de gemeente wil de woningplannen planologisch mogelijk maken.

Het restaurant werd in 2018 al gesloten. Een conflict tussen huurder en verhuurder van het pand lag daaraan ten grondslag. In opdracht van de Belastingdienst werd het pand in mei van dat jaar volledig leeggehaald. Wat er met het pand zou gaan gebeuren, bleef geruime tijd onduidelijk.

Volgens de plannen die nu in te zien zijn, wordt het restaurant omgebouwd tot woning. Daarnaast krijgt de naastgelegen bedrijfswoning de status van 'gewone woning'.
Tussen de twee panden in ligt een parkeerplaats met daarop een schuur. Het is de bedoeling dat die schuur wordt gesloopt en er op de vrijgekomen plek een derde woning komt. Alle woningen vallen in de prijsklasse van meer dan 400.000 euro.

Er komen, op eigen terrein, twee parkeerplaatsen per woning. Daar is volgens het nieuwe bestemmingsplan voldoende ruimte voor.

Belanghebbenden hebben zes weken de tijd om bezwaar te maken tegen de plannen.

Jachtwerf

De locatie is overigens niet altijd in gebruik geweest als restaurant. In het verleden was het een jachtwerf voor stalling en onderhoud van pleziervaartuigen. Ook bevonden zich op het terrein loodsen waarin systeemplafonds werden gemonteerd. In het verleden is op het terrein Jachtbouw Van der Valk gehuisvest geweest.

Categorieen:
Nieuws Algemeen Den Hoorn