Archief

Nog even meepraten over Zwethzone

Er kan nog twee weken worden meegepraat over de inrichting van de Zwethzone. Tot en met 26 april kan een reactie op het gemaakte landschapsplan worden gegeven.

Dat kan via N211wippolderlaan.zuid-holland.nl.

De komende jaren wordt de Wippolderlaan opnieuw ingericht. Er komt bij de Westlandroute een ongelijkvloerse kruising en ook de aansluitingen bij de Laan van Wateringse Veld worden anders. Dit betekent ook dat het ernaast gelegen recreatiegebied Zwethzone, een 78 hectare groen en waterrijk gebied langs de Zweth, gedeeltelijk opnieuw wordt ingericht.

Aanvankelijk zou het groengebied 1,2 hectare kleiner worden. Maar na een participatieproces is in het uiteindelijke ontwerp de as van de weg naar het noorden verplaatst, zijn de toe- en afritten dichter op de hoofdrijbaan geplaatst en zullen smallere bermen en steilere taluds worden toegepast, Daardoor wordt de Zwethzone nagenoeg niet aangetast, aldus de provincie Zuid-Holland.

In het landschapsplan is de groene structuur van het gebied zoveel mogelijk behouden. Waar het wordt aangetast, zal deze worden hersteld. Er zijn voorstellen voor bomen, struiken en beplanting van de geluidsvoorzieningen in het plan opgenomen. In het gebied komen verder een natuurspeelplaats, vissteigers en extra picknicktafels en bankjes. Ook komt er een trekpont als avontuurlijke verbinding tussen de wandelroutes. Maat nog niet alles in dit plan is definitief; op enkele onderdelen kan nog worden gereageerd, zoals op invulling voor de beplanting, de paden en de voorzieningen.