Hoekse rugbyers verliezen in spannende pot nipt van 't Gooi

De rugbyers van The Hookers hebben hun eerste wedstrijd in de voorjaarscompetitie nipt verloren.

In Naarden moest de ploeg van Glenn Vertongen met 33-31 buigen voor 't Gooi.

De ploeg uit Hoek van Holland speelde, na een lange coronastop, een prima wedstrijd. De Noord-Hollanders behoren traditioneel tot de topploegen in de ereklasse, The Hookers bood daar goed partij tegen.

Het was 't Gooi dat na vijf minuten als eerste, door een try en conversie, op voorsprong kwam. The Hookers deed in de eerste helft echter niet onder en kwam dankzij twee try's (en één conversie) op 7-12. De Hoekenezen gingen uiteindelijk rusten met een 14-18 stand op het scorebord.

Ook in het tweede gedeelte maakten de twee ploegen er een spannende pot van. Dankzij drie try's (en twee conversies) van de thuisploeg en twee penalty's van The Hookers stond het laat in de wedstrijd 33-24. The Hookers kwam daarna met een try + conversie nog terug tot 33-31, al dacht coach Vertongen aanvankelijk dat het op dat moment weer gelijk stond. Dat bleek het laatste wapenfeit van de ploeg uit Hoek van Holland.