Archief
Stichting Historische Scheepswerf ‘Zorg en Vlijt’

Bouw historische trekschuit op schema, maar nog geen tewaterlating

De tewaterlating van de historische trekschuit Den eerste Snik in Maassluis gaat door de coronamaatregelen op 10 april niet door.

De Stichting Historische Scheepswerf 'Zorg en Vlijt' wilde van de tewaterlating een groots moment maken met vrijwilligers, sponsors, media en andere genodigden. Maar zo'n grote groep bij elkaar brengen wordt gezien als evenement en dat is voorlopig niet toegestaan. De stichting wil de boot daarom komende zomer met publiek gaan 'dopen', zo laat Hetty Baart weten namens 'Zorg en Vlijt'.

De bouw ligt overigens goed op schema. Vrijwilligers zijn momenteel bezig met het breeuwen (waterdicht maken) van de boot. Ook het schilderwerk is bijna klaar. "Ik verwacht dat de boot halverwege april klaar is", aldus Baart. De boot wordt daarna op een nog te bepalen tijdstip in het water gelegd en vervolgens tot het moment van doping 'verstopt'. Den eerste Snik kan na eind mei namelijk niet in de Historische Scheepswerf aan de P.J. Troelstraweg blijven, omdat de eigenaar een andere bestemming voor de locatie heeft.

Categorieen:
Nieuws Algemeen Maassluis