Archief
WOS

WOS

Eerste vaccinaties tegen corona in Westland gegeven

Op de Westlandse priklocatie in het 's-Gravenzandse zalencentrum De Brug zijn deze maandag de eerste vaccinaties tegen corona toegediend.

De GGD is iets later begonnen met het vaccineren dan was gepland. Gladheid op de weg was daar debet aan. Hoewel het met de gladheid uiteindelijk wel meeviel op maandagmorgen, bleef de GGD bij het zondagavond genomen besluit om 12.00 uur de deuren te openen.

Medewerkers in de langdurige zorg worden eerst gevaccineerd. Daarna volgen de andere doelgroepen, zoals ouderen.

De GGD verwacht vierhonderd personen per dag te vaccineren. Wanneer meer vaccins beschikbaar komen, wordt dat aantal opgeschroefd, laat een GGD-medewerker weten.

Een van de eerste gevaccineerden is Gerard van Mourik. In een reactie voor de WOS-camera zegt hij te hebben gedacht aan de vluchtelingen in een Nigeriaans vluchtelingenkamp toen hij zijn vaccinatie kreeg, Van Mourik is in het afgelopen jaar aan het werk geweest in een van de Nigeriaanse vluchtelingenkampen. Hij voelt zich enorm bevoorrecht nu hij is ingeënt tegen het coronavirus. In het Afrikaanse land waar hij was, waren coronatests zelfs niet voorhanden.