Archief
Signbiblio

Signbiblio

Elf nieuwe coronapatiënten in regio

Nog eens elf regiogenoten zijn tussen vrijdagmiddag en zaterdagmiddag besmet geraakt met het coronavirus, blijkt uit nieuwe cijfers van het RIVM. De cijfers zijn vergelijkbaar met die van een dag eerder.

In Westland liepen 7 mensen het virus op. Daarmee komt het totaal aantal patiënten dat is bevestigd door het RIVM op 45. In Maassluis liep het aantal met 3 op naar 14. In Midden-Delfland kreeg nog eens 1 persoon het coronavirus. Daar zijn nu 4 officiële besmettingen.

Het werkelijk aantal mensen dat besmet is, ligt overigens aanzienlijk hoger. Dit komt omdat alleen nog mensen ouder dan 70 of mensen met andere medische klachten worden getest. Cijfers over mensen die inmiddels zijn genezen zijn er niet.

Het is deze zaterdag alweer twee weken geleden nadat de eerste twee coronapatiënten uit onze regio werden gemeld. Het ging toen om iemand uit Maassluis en een zeventiger uit De Lier. De Westlander is afgelopen dinsdag overleden aan de gevolgen van het virus, zo werd eerder deze week duidelijk.