Archief

Westlandse artiesten scoren met 'benefietlied'

Er is veel animo voor het 'Benefietlied 2020', dat vrijdagavond op WOS TV te zien was als uitsmijter van het rechtstreeks uitgezonden programma Samen voor de Regio. Het lied is inmiddels al honderden keren gedeeld op Facebook en op YouTube schoot de teller eind zaterdagmiddag voorbij de 12.000.

Het nummer is gebaseerd op de melodie van 'We Are The World' (1985) van de Amerikaanse sterrenformatie USA for Africa. De regio-versie is uitgevoerd door dertien Westlandse artiesten, die vrijdag - om beurten vanwege het coronavirus - hun tekstregels en het refrein hebben ingezongen. Al die opnames zijn gefilmd, waardoor er binnen enkele uren een videoclip kon worden gemonteerd. Het idee voor het benefietlied kwam van de initiatiefnemers van het tv-programma.

Ruim vier uur

Het programma 'Samen voor de Regio' werd een marathon-uitzending van ruim vier uur. Behalve de burgemeesters van de gemeenten Westland, Maassluis en Midden-Delfland kwamen tal van andere functionarissen aan het woord, onder wie directeuren van GGD Haaglanden, het Reinier de Graafziekenhuis en Vitis Welzijn. Verder onder anderen ook bestuurders en ondernemers uit de tuinbouw, horeca, politiek en een goededoelenorganisatie als Team Westland. Ook werd de uitzending gelardeerd met kleine en grote giften in natura vanuit het regionale bedrijfsleven.