Archief
Daar gaat de ambtsketen voor twee jaar om de hals van Marja - foto WOS

Daar gaat de ambtsketen voor twee jaar om de hals van Marja - foto WOS

Marja van der Ende eerste fietsburgemeester Westland

Marja van der Ende uit 's-Gravenzande is de eerste fietsburgemeester van het Westland. Op initiatief van de Fietsersbond Westland, is zij woensdagmiddag geïnstalleerd door wethouder Pieter Varekamp van de gemeente Westland. Zij mag de bijbehorende ambtsketen twee jaar dragen.

Van der Ende is onder meer bekend door haar initiatief 'Fietsen voor m'n eten'. Als fietsburgemeester zal zij de schakel zijn tussen Fietsersbond Westland en elke partij die ook maar iets met fietsen te maken heeft. Ze komt in actie voor meer veilig en comfortabel fietsgeluk en wil daarmee een bijdrage leveren aan een leefbaar, gezond Westland.

Met die boodschap is Van der Ende ambassadeur van de fietsersbond en op uitnodiging gastvrouw die tijdens wielerrondes en openingen van evenementen. Ze wil zich daarnaast zeker niet beperken tot 'Fietsen voor m'n eten'. "Je kan ook iets met kunst doen of met artiesten. Iets wat vernieuwend is voor de fietsrecreatie/-sport en die werelden samenbrengen. Ik houd van nieuwe verbindingen leggen", aldus Van der Ende.