Archief
Politie Westland

Politie Westland

Eerste boete voor alcohol drinken in Poeldijk, maar...

Agenten hebben woensdagmiddag de eerste boete uitgeschreven voor het drinken van alcohol op straat in het centrum van Poeldijk. In een gedeelte van de dorpskern geldt sinds kort een alcoholverbod.

Die beslissing heeft het college van B en W vorige week genomen tijdens de collegevergadering. Het alcoholverbod geldt in de Voorstraat, Jan Barendselaan, Rijsenburgerweg, Verburghlaan, Kerklaan en de straten binnen dit gebied.

Het besluit is genomen na klachten van omwonenden over veelvuldige openbare dronkenschap, door onder meer sommige bewoners van woonzorgcentrum Perspektief.

Later bleek dat het besluit feitelijk nog niet van kracht was geworden. Politiebureau Westland kwam in het begin van de avond op de eigen Facebookpagina met het volgende bericht:

"Rectificatie! Helaas zijn we verkeerd ingelicht, maar het alcoholverbod is nog niet ingegaan☹ De bekeuring kan helaas niet doorgaan en we kunnen dus ook nog niet optreden bij het nuttigen van alcohol in het centrum van Poeldijk. Dit zal pas ingaan op vrijdag 8 november. We kunnen wel bij overlast optreden."

Categorieen:
Poeldijk Westland 112