Veel doelpunten bij Westlandia tegen het Westlands Elftal

Een vermakelijke voetbalwedstrijd met veel doelpunten. De wedstrijd tussen het zondagteam van Westlandia en het Westlands Elftal eindigde zaterdagmiddag in 5-3. Het duel was tevens de laatste wedstrijd voor Marko van der Knaap voor de Naaldwijkers.

Van der Knaap luisterde zijn afscheidswedstrijd op met een doelpunt. De Honselersdijker, die zaterdag met het Westlands Elftal nog wel speelt tegen Barendrecht, was trefzeker uit een strafschop. Na ongeveer een uur spelen verliet hij het veld, waarbij beide elftallen een erehaag vormden. Tegelijkertijd werd ook Danny Bijl (Westlandia-za, maar nu in het shirt van het Westlands Elftal) uitgezwaaid.

Bij Westlandia maakte oud-prof Edouard Duplan zijn debuut, de 36-jarige Fransman speelde één helft mee.

De ploeg van trainer Johan Voskamp nam het in eerdere jaren op tegen profclubs als Sparta en Excelsior Rotterdam, maar de organisatie van die duels bleek verliesgevend. Daarom is gekozen om het voortaan op te nemen tegen topamateurs.

Excelsior M verslaat Goes

Voor de eerste oefenwedstrijd van het seizoen reisde Excelsior Maassluis af naar Zeeland, waar in de avond een wedstrijd tegen Goes op het programma stond. Na een 1-1 stand halverwege (doelpunt Daan Smith) maakten Jeremy Moreno en Sekou Sylla er na rust 1-3 van.