Archief
Regio 015

Regio 015

Zwembad De Waterman eerder gesloten vanwege overlast jongeren

Zwembad De Waterman, aan de Dorpskade in Wateringen, is zaterdag vroegtijdig dichtgegaan, omdat een grote groep personen er overlast veroorzaakte. Volgens een getuige ging het om zeker vijftig mensen, van wie de meesten jongeren waren. Ze vielen andere bezoekers lastig en probeerden zonder te betalen binnen te komen.

Door de tropische warmte kwamen veel mensen zaterdag verkoeling zoeken in het zwembad. Rond 14.30 uur was het bad vol en besloot het team van De Waterman geen bezoekers meer binnen te laten. Er bleven voor het zwembad echter lange rijen personen wachten. Sommigen van hen kregen onderling ruzie en gingen met elkaar op de vuist. Anderen probeerden via de sloot langs de Bovendijk alsnog het zwembad in te gaan. In bepaalde gevallen lukte dat ook.

De politie was al eerder ter plaatse om het personeel van het zwembad te helpen bij de verzorging van een vrouw die een epileptische aanval had gekregen. De agenten bleven vervolgens aanwezig om de vele bezoekers die niet meer naar binnen konden te verzoeken naar huis te gaan en daarbij een oogje in het zeil te houden. Uiteindelijk heeft de politie de hele middag bij het zwembad gestaan. Toen de sfeer buiten grimmiger werd, is besloten het bad te ontruimen en eerder te sluiten. Dat gebeurde rond 17.45 uur. Er zijn geen aanhoudingen verricht.

Na de incidenten overdag is zaterdagnacht het slot van het hek aan de achterkant van het zwembad opengezaagd. Volgens de voorzitter van De Waterman zijn er 's nachts personen in het zwembad geweest. Zij hebben echter geen schade aangericht.Ondanks de incidenten van zaterdag is De Waterman op zondag toch weer opengegaan. Er zijn beveiligers ingezet om extra toezicht te kunnen houden. Als het zwembad zondag vol is, worden er daarna geen nieuwe bezoekers meer toegelaten, meldt de voorzitter. Het maximumaantal ligt rond 1400 personen. Kinderen en jongeren die zonder ouders willen komen zwemmen, krijgen niet zomaar toegang, maar moeten hun ouders meebrengen. Op die manier wil het zwembad beter zicht houden op wie er allemaal aanwezig zijn.Het is niet voor het eerst dat De Waterman last heeft van personen die zich vervelend gedragen. Vorig jaar schakelde het zwembad ook al beveiliging in, na diverse incidenten met jonge bezoekers die zich misdroegen.

Categorieen:
Wateringen 112