Archief

Luuk (12) verzamelt handtekeningen voor voetbaldoeltjes, gemeente zegt 'nee'

De 12-jarige Luuk heeft het prima naar zijn zin in woonwijk De Watertuinen in Maasdijk. Maar toch ontbreekt er iets: op het grasveld in het hofje staan geen voetbaldoeltjes. Daarom gaat hij de buurt in en verzamelt Luuk met succes tientallen handtekeningen.

Maar liefst 54 buurtbewoners geven Luuk helemaal gelijk en roepen de gemeente op twee goals neer te zetten. Dinsdagavond overhandigde hij de steunbetuigingen in het gemeentehuis. Maar in plaats van een toezegging, kwam de wethouder met vervelend nieuws.

Volgens wethouder Gardien staan er rondom het grasveldje geparkeerde auto's en staan er gevels. "Ervaringen op vergelijkbare locaties laten zien, dat een trapveldje veel overlast kan veroorzaken".

"Jammer", reageert een teleurgestelde Luuk van der Laar na afloop. "Ik dacht dat ze het wel leuk zouden vinden, maar ik begrijp het ook wel met al die auto's eromheen".

Als slaven behandeld

Buurvrouw Ineke Rovers zette ook haar handtekening onder het initiatief van Luuk. Zij reageert verbijsterd op de mededeling van de wethouder. "We worden als slaven behandeld! Ik vind het heel triest hoe iemand achter zijn bureau bepaalt wat de vrijheid van een mens mag zijn".

Het argument dat er auto's in de buurt staan, gaat volgens haar niet op. Zo staan er struiken rondom het grasveldje en geeft een verdwaalde voetbal tegen een auto geen schade. "Alle mensen hier hebben een auto en alle mensen hebben getekend."

Deur niet dicht

Toch is er voor Luuk nog een beetje hoop. Wethouder Cobie Gardien, die de plaats van de afwezige wethouder Leen Snijders moest invullen, vraagt de ambtenaren nog een keer naar het advies te kijken. "Ik begrijp jullie enthousiasme", vertelde ze tegen Luuk. Zelf hoopt ie natuurlijk dat de doeltjes er komen. "Ik weet het niet, we gaan het zien."

Categorieen:
Maasdijk Algemeen