Archief

Westland in oorlogstijd: jurkje van parachutestof

Hoe verliep het dagelijks leven van een Westlander in de Tweede Wereldoorlog? Dat is de komende weken te zien in de hal van het gemeentehuis. Op panelen en in vitrinekasten is de oorlog tastbaar gemaakt: van persoonsbewijzen tot een jurkje van parachutestof.

De expositie is een samenwerking van het Historisch Archief Westland in Naaldwijk en het Westlands Museum in Honselersdijk. Het archief levert vooral papierwerk en documentatie, het museum tekende voor de attributen.

In de tentoonstelling zijn zelfs foto's te zien die niet eerder openbaar waren. Zo is een bruiloft vastgelegd die enkele dagen voor het begin van de oorlog gehouden is. En daarnaast zie je een foto van een geïmproviseerde schuilkelder in de Rembrandtstraat in Naaldwijk.

17 april

De tentoonstelling staat in de hal van het gemeentehuis aan de Verdilaan en is tot 17 mei te zien. Op woensdag 17 april organiseert het Historisch Archief Westland een moment waarbij Westlanders dagboeken, foto's en ander bijzonder oorlogsmateriaal kunnen meenemen om te 'beoordelen'. Later volgt daar meer informatie over.