Archief
WOS Media

WOS Media

Westland Verstandig neemt intrek in Schoenmakershuisje

Het monumentale Schoenmakershuisje aan het Marktplein in 's-Gravenzande krijgt een nieuwe bestemming. Politieke partij Westland Verstandig gaat het pand gebruiken als zogenoemd burgerkantoor, zo heeft zij donderdag bekendgemaakt.

Aanvankelijk was het de bedoeling dat horecaketen Brownies&Downies zijn intrek zou nemen in het gebouw, maar dat bleek onhaalbaar. Sindsdien is het onduidelijk wat er met het Schoenmakershuisje gaat gebeuren. Tot 2014 zat er een schoenmaker in dit monumentale pand, dat stamt uit 1639.

Westland Verstandig wil proberen het beeld van Gravin Machteld bij of naast het Schoenmakershuisje te laten plaatsen. Het beeld stond op het Marktplein, maar moest wijken vanwege de herinrichting van het plein in januari vorig jaar. De partij vroeg het college van B en W de afgelopen tijd meermaals om terugplaatsing, maar dat bleef zonder succes.

De partij heeft nu nog een burgerkantoor aan de Langestraat, maar dat pand wordt gesloopt om plaats te maken voor nieuwbouw. Fractieleider Peter Duijsens hoopt zo snel mogelijk zijn intrek in het Schoenmakershuisje te kunnen nemen, een precieze datum is nog afhankelijk van wanneer de restauratiewerkzaamheden zijn afgerond. "Maar het is geen 1 aprilgrap", laat Duijsens desgevraagd weten.