Archief

Half jaar cel in voor steekincident Honselersdijk

Een 50-jarige Poolse man is woensdag veroordeeld tot een celstraf van acht maanden, waarvan twee voorwaardelijk, voor een steekincident in een woning aan de Endeldijk in Honselersdijk. Daarbij raakte zijn 33-jarige huisgenoot zwaargewond.

De twee hadden die nacht ruzie over een mogelijke uithuiszetting van de veroordeelde. Mogelijk was er ook drank in het spel. Rond 02.00 uur werden de andere bewoners gewekt toen het bebloede slachtoffer op zoek was naar hulp. De verdachte was toen al gevlucht, maar werd de avond daarna aangehouden.

Tijdens de rechtszaak verklaarde de man dat hij handelde uit noodweer, omdat hij door het slachtoffer zou zijn aangevallen. Volgens de rechtbank zijn er in het dossier echter te weinig aanknopingspunten te vinden die dat scenario ondersteunen.

De officier van justitie eiste twee weken terug overigens drie jaar cel. De straf valt nu een stuk lager uit, omdat het OM uitging van poging tot doodslag. Dit kan volgens de rechter niet worden bewezen, waardoor de man nu wordt bestraft voor poging tot zware mishandeling.

Categorieen:
Honselersdijk 112