Archief

B en W Maassluis ziet geen veiligheidsproblemen bij basisscholen

Er zijn bij wethouder Fred Voskamp geen signalen naar voren gebracht over veiligheidsproblemen bij basisscholen in Maassluis. Dat blijkt uit de beantwoording door het college van B en W op vragen van Maassluis Belang. Die partij stelde bezorgd te zijn over de veiligheid van sommige schoolgebouwen in de stad.

De verantwoordelijkheid voor de veiligheid van de kinderen in de schoolgebouwen ligt bij de schoolbesturen, schrijft het college verder. Maassluis Belang wilde weten of de gemeente een rol kan spelen om eventuele problemen op te pakken, maar B en W stellen niet veel meer te kunnen doen dan adviseren en het vergoeden van schade die is veroorzaakt door vandalisme.

Ook zegt het college dat er geen problemen geconstateerd zijn bij de invoering van de AVG (privacywet) en de zogeheten harmonisatiewet op Maassluise basisscholen. Die harmonisatiewet, die vorig jaar in is gegaan, zorgt ervoor dat voormalige peuterspeelzalen gaan voldoen aan de kwaliteitseisen die gelden voor kinderdagverblijven.

Categorieen:
Maassluis Politiek