Archief
WOS Media

WOS Media

Vastgoeddeskundige zoekt oplossingen voor leegstand

De nieuwe vastgoeddeskundige gaat in Westland uitzoeken waarom leegstaande winkelpanden niet verhuurd worden en gaat daarvoor oplossingen zoeken. Dit laat Edwin Markus weten tijdens een kennismakingsinterview op WOS Media. Ondernemers in Monster hopen dat de invulling van leegstaande panden wel maatwerk wordt.

Markus is sinds maandag actief als vastgoeddeskundige bij MKB Westland. Hij woont in Barendrecht en houdt zich sinds 2009 als makelaar veelal bezig met winkelgebieden en bedrijventerreinen. "De laatste jaren vooral gefocust op leegstand in de winkelgebieden." In Westland ligt de aandacht in eerste instantie op de grotere kernen Naaldwijk, 's-Gravenzande en Monster.

Eén van de oorzaken van de leegstand is de populariteit van online winkelen. Maar ook de hoge huurprijzen zijn vaak een drempel om iets te gaan huren. Een winkel met woonruimte erboven biedt bijvoorbeeld mogelijkheden. Volgens Markus kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om de woonruimte iets duurder in de markt te zetten, waardoor de prijs van de winkel omlaag kan.

Makelaar Irene Borgdorff, die onder meer winkelruimtes in Monster verhuurt, is blij. "Ik denk dat iedereen er iets mee opschiet." Wel vraagt ze om maatwerk. "Verhuur aan een shoarmatent is makkelijk, maar je moet op zoek naar een partij waar het centrum ook echt iets aan heeft."