Archief

Drie muziekevenementen in 2019 in Wollebrand

Het nieuwe Westlandse evenemententerrein in de Wollebrand in Honselersdijk is in 2019 de plek voor drie muziekevenementen. Het gaat om het Oktoberfest (3 t/m 5 okt), het Savanna Festival (13 t/m 15 sept) en een nog nader te benoemen muziekevenement (13 t/m 15 juni). Er waren acht verzoeken ingediend voor het terrein, waar maximaal vier muziekevenementen mogen worden gehouden.

Na twee keer overleg tussen gemeente en organisatoren hebben drie aanvragers een plek gekregen op de nieuwe evenementenkalender. Overigens blijft de Wollebrand eind juli het decor van het huttenbouwen en is het in juni de plaats van de oldtimershow Sun Set Boulevard Westland.

Onder welke naam het muziekevenement in juni wordt gehouden, is nog niet bekend. Het was de afgelopen jaren het weekend van de Westland Kros. De organisator had wel een principeverzoek ingediend, maar viel na het faillissement af, aldus burgemeester Arends die de raadsbrief bij de evenementenkalender heeft ondertekend. Of het Lierse SF Events, dat het evenement in juni organiseert, de naam Westland Kros kan en wil gebruiken, is niet bekend. SF Events was voor een toelichting niet bereikbaar.

Zoals in de onlangs door de gemeenteraad vastgestelde Evenementennota staat, worden de feestweken in de diverse dorpskernen tot vier dagen beperkt. Alleen die in Honselersdijk en 's-Gravenzande hebben vijf dagen, maar dat komt omdat er op de zondag openluchtkerkdienst wordt gehouden. "Deze activiteit valt niet binnen de maximale toegestane duur van vier dagen", aldus de burgemeester.

Twee evenementen zijn niet op de evenementenkalender geplaatst, omdat er minder dan 600 bezoekers worden verwacht en daarom een reguliere vergunningprocedure kunnen doorlopen. Welke dat zijn, is door de gemeente niet bekend gemaakt. Het geplande Corso Festival in augustus is afgevallen, omdat het beoogde terrein niet geschikt is voor de verwachte 1.500 deelnemers. "Als de organisator bereid is het feest af te schalen naar een bezoekersaantal van minder dan 600, dan kan worden volstaan met een reguliere vergunningprocedure", schrijft de burgemeester.