Archief

Droom komt uit: Mellanie en Liza beginnen verloskundigenpraktijk

Mellanie Noordam en Liza van Antwerpen, twee rasechte Lierenaren, staan aan het begin van een groot avontuur. De vriendinnen openen op 1 januari hun eigen verloskundigenpraktijk aan de Veilingweg: Klein & Puur. Een droom komt uit voor de twee.

Het is juni als Liza op de koffie komt bij Mellanie, die dan al de cursus ZwangerFit geeft in het gebouw van Actief en Gezond Westland. Liza en Mellanie zijn allebei verloskundigen en lopen al langer met het idee voor zichzelf te beginnen. Van het een komt het ander, Klein & Puur is 'geboren'.

"Superleuk om die passie hier uit te oefenen", zegt Liza enthousiast. Na de bekendmaking van het nieuws worden de twee vriendinnen overladen met positieve reacties. "Aanstaande moeders vinden het fijn als in de buurt een plek is om makkelijk naartoe te komen". Ze richten zich op De Lier en omliggende dorpen.Verschil tussen verloskundige en kraamhulp


De verloskundige moet je niet verwarren met de kraamhulp. Verloskundigen bieden zorg op het moment dat je zwanger bent. Zij adviseren op gebieden als voeding en beweging. Maar de verloskundige helpt ook bij de bevalling zelf; in het ziekenhuis of thuis. Een kraamhulp wordt pas ingeschakeld als de bevalling achter de rug is.

In de Klein & Puur-praktijk komen zwangere vrouwen met regelmaat langs voor controles. "We bespreken hoe het gaat, voel je de baby al bewegen", somt Mellanie op. "Maar ook voor het luisteren naar het hartje en het maken van echo's". De meiden hebben het ook over de plek van het bevallen: thuis of in het ziekenhuis. "Zolang er medisch gezien geen reden is om in het ziekenhuis te bevallen, mag de cliënt zelf kiezen waar ze wil".Over een paar weken gaat Klein & Puur van start, maar het aanmeldformulier op de site wordt nu al gretig ingevuld door aanstaande moeders. "Ik kan niet wachten tot het 1 januari 2019 is!", straalt Mellanie. "We zijn überhaupt al blij dat we nu al aan de slag kunnen met verbouwen" vult Liza aan. "We kijken echt uit naar 1 januari".