Archief
WOS Media 1

WOS Media 1

Grijze bak blijft in Westland elke twee weken aan de beurt

Het plan om in Westland het restafval ('de grijze bak') eenmaal per vier weken op te halen, is voorlopig van de baan. Een meerderheid van de gemeenteraad vindt zo'n frequentie - ondanks diverse stimuleringsmaatregelen - te laag, zo bleek dinsdagavond. De frequentie blijft dus elke twee weken.

Het eens per vier weken legen van de grijze bak was onderdeel van een nieuw beleid om de burgers tot een nog grote scheiding van het huishoudelijk afval te bewegen. Naast het al apart ophalen van GFT-afval ('de groene bak') en van het papier, wil de gemeente ook het zogeheten PBD-afval (plastic, blik en drinkpakken) apart gaan inzamelen.

Door om de twee weken dat PBD-afval te komen ophalen, zal de grijze bak minder snel volraken, zodat daarvoor een ophaalronde om de vier weken zou kunnen volstaan, zo redeneerde het college van B en W.

Een door Westland Verstandig en GemeenteBelang Westland ingediende motie om voorlopig vast te houden aan 'elke twee weken grijs' verkreeg de steun van coalitiepartij LPF. Samen waren zij goed voor 20 stemmen, waar de andere fracties in totaal 18 stemmen tegenover stelden.

Het college van B en W besloot vervolgens het ingediende voorstel terug te nemen. Wethouder Leen Snijders zal in december een nieuw plan aan de gemeenteraad voorleggen.

Categorieen:
Westland Politiek