Archief
WOS Media

WOS Media

Kinderopvang in Westland overgestapt op busjes

De drie grote Westlandse kinderopvangorganisaties Okidoki, Simba en Stichting Kwest maken voorlopig geen gebruik meer van de Stint. De organisaties zijn al sinds het drama in Oss overgestapt op busjes of ze lopen van en naar school. Minister Van Nieuwenhuizen kondigde maandag een voorlopig verbod aan voor de elektrische bakwagens op de openbare weg. Dat verbod is direct van kracht geworden.

Okidoki heeft intussen een derde bus gekocht en een vierde bus is onderweg. Directeur Margreet van der Poll snapt het besluit van de minister, maar is aan de andere kant verrast. Okidoki heeft namelijk nog nooit te maken gehad met ongelukken met de Stint. Verder is het onderzoek van de Inspectie Leefomgeving en Transport naar het ongeluk in Oss nog niet eens afgerond.

Simba met locaties in Monster en Poeldijk gebruikt nu drie busjes en een 7-persoonsauto voor ritten tussen scholen en de buitenschoolse opvang. Bij korte afstanden lopen de groepen. Ook hier staat de Stint sinds het ongeluk in Oss aan de kant. Stichting Kwest maakt eveneens gebruik van (extra) busjes of de 'benenwagen'.