Archief

Twintig rijbewijzen ingevorderd op Nieuweweg in Poeldijk

De politie heeft de afgelopen maanden zeker twintig rijbewijzen ingevorderd van mensen die veel te snel over de Nieuweweg in Poeldijk scheurden. De provincie werkt al sinds begin dit jaar aan de weg, waarbij vaak een snelheidslimiet van 30 km/u geldt.

Op dit moment geldt de snelheidslimiet voor het wegvak tussen de Voorstraat en ABC Westland. De ingevorderde rijbewijzen zijn afgenomen op het deel tussen de Escamplaan en ABC Westland, zo laat de provincie Zuid-Holland weten.

Het werk aan de Nieuweweg (N211) duurt nog een maand. De weg wordt volgens Zuid-Holland 'de meest energieneutrale weg van Nederland'. De energie die nodig is om de weg aan te leggen, denk aan uitstotende vrachtwagens, graafmachines etc., wordt gecompenseerd door zonnepanelen langs de weg. Ook de gebruikte damwand langs het gehele traject is duurzaam en de constructie van de verkeerslichten wordt van hout.

Tegenover restaurant De Westpoort is een ontmoetingsplek gemaakt. Bij de bushalte staat een stalen boom met zonnepanelen waar je mobieltjes en andere apparatuur kunt opladen. Ook ligt hier een afmeersteiger voor bootjes.

Categorieen:
Poeldijk Westland 112