Patrick Dolkens

Flink verlies Quintus-heren bij Volendam

De handbalheren van Wematrans/Quintus hebben zaterdag ook hun derde wedstrijd in het nieuwe seizoen van de BeNe-League verloren. In Volendam waren de Heulenaars duidelijk de mindere van Kras/Volendam. Na twee keer dertig minuten stond de eindstand van 43-29 op het scorebord.

Quintus stond binnen vijf minuten al met 4-1 achter. Volendam liep daarna snel uit naar een marge van tien doelpunten (16-6), totdat er bij rust 23-12 op het scorebord stond. In de tweede helft ging de thuisploeg vrolijk door met scoren, terwijl het voor Quintus toch veel meer moeite kostte. Er werd zelfs een marge van vijftien goals bereikt (35-20).

De Westlanders blijven, net als BEVO, puntloos. Volgende week komt Hasselt op bezoek in Kwintsheul.

Quintus 2

Ook de heren van Quintus 2 zijn nog puntloos. De eredivisieploeg ging zaterdagavond met 28-22 onderuit bij koploper DFS Arnhem. De ploeg uit Kwintsheul kon de eerste tien minuten (stand 4-3) nog redelijk volgen, maar bij rust stond het al 17-10. In de tweede helft scoorde Quintus er één meer dan de thuisploeg, maar dat was bij lange na niet genoeg.