Archief
Marlies Jongerius -463- loopt bij de start al te genieten -foto  Fred van der Ende

Marlies Jongerius -463- loopt bij de start al te genieten -foto Fred van der Ende

Marlies Jongerius voor vijfde keer op rij winnares in 'Rijk Zwaan'

Hardloopster Marlies Jongerius heeft zaterdagmiddag, voor de vijfde keer op rij, de Rijk Zwaan Loop in 's-Gravenzande gewonnen. In deze wedstrijd over 10 Engelse mijl (16,1 kilometer) kwam de Wateringse na 1.01.57 over de eindstreep in de Langestraat. Zij had daarmee ruim anderhalve minuut voorsprong op Vanessa Hartman van Voorne Atletiek.

Bij de mannen ging de overwinning naar Wynfrith Meijwes (Haag Atletiek), die in 53.08 finishte. Tien seconden later werd Maarten van Zetten (Ilion, Zoetermeer) tweede. De derde plaats was voor de winnaar van verleden jaar, Issak Berhane (Sparta, Den Haag) die met zijn 53.33 wel tien seconden sneller was dan in 2017.

5 kilometer

Het meeste spektakel was wederom te zien op de 5 kilometer. Daar stoven drie atleten van Olympus '70 op de finish af. Het was Tom de Gelder uit Den Hoorn, die er in een lange sprint in slaagde om de overwinning op deze afstand te pakken, in 15.37. Zijn clubgenoot Matt de Haas werd tweede (15.39) en hun beider trainer Arthur van Dijk maakte het podium compleet (15.40).

Bij de vrouwen was Elsbeth Ciesluk (Haag Atletiek) opnieuw ongenaakbaar. Zij finishte nog net binnen de 17 minuten (16.57). In tweede positie kwam thuisloopster Isa Leen over de streep. Deze juniore van Olympus '70 boekte de tijd van 17.43 (vorig jaar 18.26).