Archief

Rechtszaak Hoekse duinmoord uitgesteld

De rechtszaak in Rotterdam tegen de zogeheten tattookillers is vrijdag niet doorgegaan. Een van de verdachten, Brian P. , bleek geen advocaat meer te hebben. Die heeft zich donderdag teruggetrokken. Dat meldt mediapartner RTV Rijnmond.

Een andere verdachte, Hendrik S., heeft net een nieuwe advocaat, Sander Janssen. Die heeft het dossier nog niet kunnen lezen en heeft bovendien een andere, grote zaak: hij staat Willem Holleeder bij. "Ik heb pas vanaf 18 maart 2019 weer tijd."

De rechtbank beslist maandag hoe de zaak verder gaat. Vier mannen staan terecht voor de moord op Onno Kuut in 2009. Zijn lichaam werd gedumpt in de duinen bij Hoek van Holland. De verdachten worden de tattookillers genoemd vanwege een opvallende, Chinese tatoeage op hun rug.

De rechtbank in Rotterdam kan maandag beslissen om het proces tegen twee van de vier verdachten voort te zetten, of alles bij elkaar te houden. In dat geval gaat de zaak pas volgend voorjaar verder. De advocaten vinden hebben dat de zaak zoveel samenhang vertoont, dat de vier verdachten tegelijk moeten worden berecht. Justitie ziet liever dat de zaken tegen Cor P. en Ephraim S. alvast begint.