Archief
Een eerder genomen foto van Westland Verstandig

Een eerder genomen foto van Westland Verstandig

Geen (vracht)auto's meer op fietspad door duinen

De gemeente Westland gaat ervoor zorgen dat bevoorraders van de strandpaviljoens bij strandopgang Molenslag in Monster worden bekeurd, als ze gebruik maken van het fietspad in de duinen. Dat laat wethouder Zwinkels weten in antwoord op vragen van Westland Verstandig.

De strandpaviljoens hebben problemen met de bevoorrading, omdat ze moeilijk te bereiken zijn. Een verzoek om daarvoor het fietspad te gebruiken, is al in 2015 door de provincie afgewezen. Door de gemeente werd tegen het gebruik van het fietspad door (vracht)auto's tot nu toe echter niet opgetreden, in afwachting van de besluitvorming over de aanpassing van de strandopgang Molenslag, bij voorbeeld door het aanleggen van een hellingbaan.

Volgens de wethouder speelde daarbij een rol dat het alternatief, waarbij een langere afstand over het strand moet worden afgelegd, ook risico's met zich meebrengt. Dat argument is blijkbaar nu niet meer geldig, want ze schrijft: "Nu op korte termijn geen besluit over de aanpassing van de strandslag wordt genomen, zijn wij van mening dat de bevoorrading via het fietspad nu moet worden beëindigd. Bij constatering van overtredingen wordt daar handhavend tegen opgetreden."

Categorieen:
Monster Westland Politiek