Archief
L Verhoeven

L Verhoeven

Populierenkap in het Kraaiennest van start gegaan

De geplande kap van het eerste deel van de 236 populieren in recreatiegebied het Kraaiennest in Maasland is donderdagochtend van start gegaan. Eigenlijk zou begin deze maand al gestart worden met de kap, maar omdat er geen aannemer kon worden gevonden, heeft men de kap nog met een paar weken moeten uitstellen.

De bomen vormen een risico voor de omgeving, omdat bij harde wind takken of zelfs hele bomen afbreken. De werkzaamheden duren naar verwachting een paar dagen.

In april kreeg Staatsbosbeheer Hof van Delfland een vergunning voor het kappen van de bomen. Dat leverde protest op van diverse natuur- en omgevingsorganisaties. Na overleg met hen is in juli besloten eerst alleen de bomen op de grote parkeerplaats te kappen. De rest van de bomen wordt pas gekapt als er plannen voor herplant gemaakt zijn.

Om het gebied in de toekomst zo goed mogelijk te laten aansluiten op de wensen van de toekomstige gebruikers, worden de Midden-Delfland vereniging, KNNV Delfland en de Bomenstichting betrokken bij de nieuwe plannen. Overigens heeft de gemeente Midden-Delfland, waar het Kraaiennest onder valt, nog geen plannen bekendgemaakt voor de herinrichting van het gebied.