WOS Media

WOS Media

Excelsior Maassluis incasseert vier treffers tegen PSV

Excelsior Maassluis heeft woensdagavond niet kunnen stunten in de eerste ronde van de landelijke KNVB Beker. De Tweede Divisionist kreeg tegen PSV kansen, maar de landskampioen bleek op een met 3.200 supporters volgepakt sportpark Dijkpolder enkele maatjes te groot. Na 90 minuten spelen stond een 0-4 eindstand op het bord.

PSV startte met elf andere namen in de basis dan het team dat zondag met 3-0 won van Ajax. Excelsior Maassluis-trainer Dogan Corneille koos voor een extra verdediger in de basisploeg. Het was de thuisploeg die binnen een minuut de eerste kans van de wedstrijd kreeg, maar het schot van Marouane Afaker zeilde net over.

Een kwartier later was het aan de andere kant wel raak. PSV, dat aanvankelijk weinig deed met het vele balbezit, vond aan de rechterkant de ruimte, waarna Cody Gakpo een lage voorzet simpel binnentikte. Excelsior kreeg daarna kansen op de gelijkmaker, maar vlak voor rust kopte Trent Sainsbury de 0-2 binnen.

Na de pauze mochten de tricolores hopen op de aansluitingstreffer. Een vrije trap zorgde twintig minuten na rust nog voor wat problemen voor het PSV doel, maar vlak daarna werden de Maassluise dromen op een goed resultaat verstoord. Eerst scoorde Ramon Lundqvist uit een moeilijke hoek de 0-3 en niet veel later zette Nicolas Isimat-Mirin de eindstand op het bord.