Archief
Google Streetview

Google Streetview

GroenLinks pleit voor betere fietsveiligheid Maassluis

Na Maassluis Belang heeft nu ook GroenLinks vragen over het verbeteren van de veiligheid voor fietsers op de Industrieweg in Maassluis. Vorige week woensdag vond daar een ongeval met dodelijk afloop plaats, wat voor beide fracties aanleiding is geweest om het college van burgemeester en wethouders vragen te stellen.

Volgens de eenmansfractie loopt Maassluis al jaren achter de feiten aan als het gaat om fietsveiligheid. De partij wil van het college weten of ze ook vinden dat de fietspaden breder gemaakt moeten worden. GroenLinks ziet het liefst dat de paden in twee richtingen geasfalteerd worden.

Is er een subsidie te verkrijgen vanuit de Metropoolregio voor het verbreden van het fietspad langs de Industrieweg, vraagt de partij zich verder af. Ook wil de fractie dat er een drempel of stoplicht wordt geplaatst bij het verdiepte kruispunt in de richting van de tunnel onder het spoor.

Niet alleen denkt de partij aan aanpassingen aan de wegen, ook vraagt GroenLinks zich af of er wellicht een flitspaal kan worden neergezet of dat politie vaker kan controleren op hoge snelheden op de Industrieweg. Op dit moment staan er in Maassluis geen flitspalen.

Categorieen:
Maassluis Politiek