Archief

Provincie wil meer zonnepanelen op lege bedrijfsdaken

Provincie Zuid-Holland wil dat er meer zonnepanelen komen op lege bedrijfsdaken. Gedeputeerden Adri Bom-Lemstra van Ruimtelijke Ordening en Economische Zaken en Han Weber van Energie deden die oproep tijdens een werkbezoek met wethouders en bedrijfsleven aan ABC Westland in Poeldijk.

Op het dak van ABC Westland ligt 70.000 vierkante meter aan zonnepanelen en is daarmee het grootste aaneengesloten zonnedak van de provincie. "ABC laat zien hoe je je bedrijfsdaken slim kunt gebruiken door ze ook energieopwekker in te zetten. Ik zou graag zien dat meer bedrijven dit voorbeeld volgen. Onder het motto: grote daken vangen veel zon", zegt gedeputeerde Bom-Lemstra.

Volgens de provincie is er in Zuid-Holland tenminste 20 vierkante kilometer aan zonnepanelen neer te leggen. Daarmee zouden 980.000 huishoudens in stroom kunnen worden voorzien. Om de aanleg van zonnepanelen te stimuleren was er al de "asbest eraf, zon erop"-regeling. Daar is nu een extra subsidie van een miljoen euro bijgekomen voor projecten op bedrijfsterreinen voor energieopwekking en energiebesparing.

Categorieen:
Poeldijk Westland Algemeen