Archief
Diana de Bruijn

Diana de Bruijn

Dylan uit Naaldwijk is beste jonge slager van Nederland

De 21-jarige Dylan van Leeuwen uit Naaldwijk is de beste jonge slager van Nederland. Daarom mag hij ons land vertegenwoordigen op de International Young Butchers Competition 2019 begin mei in Frankfurt.

Dylan komt uit een echte slagersfamilie. Zijn vader is eigenaar van Keurslager Van Leeuwen in Naaldwijk. Het is de bedoeling dat Dylan die zaak over enige tijd overneemt. Hij is dan de vierde generatie die deze slagerij bestiert. Op dit moment volgt hij nog de opleiding aan het SVO in Rijswijk. Daarnaast werkt hij één dag in de week bij zijn vader, de rest van de week bij een slagerij in Zoetermeer.

Afgelopen week won hij de nationale voorronde van het toernooi, waarmee hij zijn ticket naar Duitsland verdiende. Die internationale wedstrijd bestaat uit verschillende onderdelen, waaronder het uitbenen van een runderschouder en het maken van soepterrine.

Ook in 2020 Westlandse vertegenwoordiging

Tessa Moerland uit Honselersdijk werd dit jaar tweede bij de nationale voorronde. Ze werkt bij Keurslager Marco van der Hout in Poeldijk en volgt de opleiding bedrijfsleider vers. Door het behalen van de tweede plek, is ze verzekerd van deelname aan de internationale finale in 2020.