ODO houdt eer van de streek hoog in veldkorfbal

In de tweede ronde van de veldcompetitie in het korfbal was het Maaslandse ODO de enige streekploeg die een overwinning boekte. Valto en Maassluis verloren voor de tweede maal in successie. Dijkvogels kwam voor de tweede keer op een gelijkspel uit.

ODO kwam al vlot op een 4-0 voorsprong tegen Paal Centraal uit Delft. Dit studententeam kwam van lieverlee wat beter in de wedstrijd, maar ODO kon met een rustgevende voorsprong van 12-6 de rust in. Na de hervatting kwamen de Delftenaren goed uit de startblokken, waardoor de achterstand tot drie punten kon worden verkleind. In het laatste deel van de wedstrijd werd ODO weer helemaal de baas en kwam de eindstand uit op 20-14.

Eerstejaars senior Twan van der Meijs maakte, met een invalbeurt, zijn debuut in de Maaslandse hoofdmacht.

Het gepromoveerde Dijkvogels, competitiegenoot van ODO in de tweede klasse, ging in het uitduel tegen Weidevogels niet zo scherp van start. Dat resulteerde in een ruststand van 9-5 voor de Weidevogels. Na een goed gesprek met de trainer in de pauze, tapten de Maasdijkers in de tweede helft uit een ander vaatje. De uitkomst was, dat Dijkvogels met een eindstand van 18-18 toch tevreden naar huis kon.

Eersteklasser CKC Maassluis moest naar Korbis. Het stond bij rust 7-10 in het voordeel van Maassluis. Korbis startte goed in de tweede helft en bracht de tussenstand op 10-10. Toen ging het weer voor de wind bij Maassluis, dat uitliep naar 12-16. Korbis kon vervolgens weer op gelijke hoogte komen. In de laatste minuten ging het via 16-17 en 17-17 naar uiteindelijk 18-17 voor de thuisploeg.