Archief

WOS Radio organiseert huwelijk voor één dag

Wat als je graag zou willen trouwen, maar het kan niet, omdat je dan fiscaal in de knoop komt? Dan ga je op zoek naar een manier om alsnog te kunnen trouwen, al is het maar voor één dag. Tessa de Bruine uit 's-Gravenzande kwam met die vraag aanzetten bij de Dwars door de Regioshow van WOS Radio. In het programma kunnen de luisteraars namelijk samen met de presentatoren een zoektocht starten naar wat dan ook. "Van bierflessendopjes tot de liefde van je leven, we gaan voor jou op zoek", zo stellen presentatoren Nelleke Arnout en Bas Booister.

Tessa en haar vriend Marco Commandeur zijn allebei alleenstaande ouders die een flinke afstand te overbruggen hebben. Ze mogen vanwege hun co-ouderschap namelijk niet te ver van hun ex gaan wonen. Dat is lastig, want Tessa woont in 's-Gravenzande en Marco in Alkmaar. Elk weekend gaan ze naar elkaar toe, want ja, dat doe je voor de liefde van je leven. Maar trouwen blijft lastig. Dat heeft namelijk allerlei vervelende fiscale consequenties. En als je allebei kinderen op te voeden hebt, dan wil je dat soort zorgen er niet nog eens bij hebben.

Tessa vroeg zich dan ook af of er een manier is waarop ze toch kunnen trouwen, al is het maar voor één dag. Een nogal grote vraag, maar dankzij diverse ondernemers, organisaties en particulieren uit de regio bleek de vraag toch op te lossen. Het begon bij Stefan Stolk, die naast zijn werkzaamheden als directeur van de Nationale Theaterkassa ook regelmatig babs is voor de gemeente Midden-Delfland. Hij wil graag meewerken. Net als Jéh Jewels uit Maasland, die twee ringen doneert voor het koppel en Sonja's Maskarade uit Maassluis die een jurk leent aan Tessa. De Naaldwijkse winkel Den Haan leent een setje uit voor Marco en de jaarlijkse Nationale Bloemententoonstelling heeft een aantal bloemen weggegeven voor de huwelijksvoltrekking, die donderdagmiddag zal plaatsvinden in de radiostudio van de WOS. Ook Sion Orchids uit De Lier heeft bloemen beschikbaar gesteld en Fleuribelli uit Rijswijk levert een boeket. Verder hebben diverse particulieren een steentje bijgedragen, bijvoorbeeld door het uitlenen van paarden, het maken van kaarten en door het aanbrengen van make-up.



En zo komt de droom van dit prachtige duo toch uit, al is het maar voor een dag. De voltrekking ervan is donderdagmiddag live op WOS Radio te horen vanaf 16.00 uur in de Dwars door de Regioshow.

Heb jij ook een (wat kleinere) zoekvraag? En wil je hulp en ons en de luisteraars? Mail ons op Regioshow@wos.nl of bel naar 0174-440893.